זו דיאטה מאד דומה לדיאטה שבקבוצות התמיכה רק בשינוי אחד. את כול מנות הפחמימה הופכים ללחם.
אפשר לאכול בין שמונה לשתיים עשרה פרוסות לחם ביום.כל שלוש ארבע שעות אוכלים מעט פחמימות.
הדבר גורם לעלייה מתונה של רמת אינסולין בדם ומכאן שגם ליצירת סרוטונין שגורם למצב רוח טוב, רוגע, שינה סדירה, ואולי אפילו לשיפור הזיכרון.
דיאטה זו מדברת על עוד על ערך נוסף והוא האינדקס הגליקמי.(המדד הגליקמי ).
אותו מדד בודק את מהירות הפיכת עיכול המאכל והפיכתו לגלוקוז, לסוכר בדם. לחם לבן הוא נקודת ה- 100. כל מאכל נמדד לפי אותו לחם לבן. ככל שהמדד הגליקמי של מאכל מסוים, גבוה יותר, הוא מעלה את רמת הסוכר בדם גבוה יותר, מעלה את רמת האינסולין בדם, הוא מאכל פחות מומלץ. רוב הפחמימות הפשוטות - לחם לבן, סוכר לבן, תפוחי אדמה, פסטה פשוטה (לא מקמח דורום), ממתקים, - הם לא מומלצים כי הם בעלי מדד גליקמי , מה שמעלה במהירות את רמת הסוכר בדם, ומכאן את רמת האינסולין בדם, שמוביל לעליית הסרוטונין במוח בבת אחת, ונפילתו המהירה, מה שמוביל שוב לרצון העז למתוק. אותה דיאטה "עובדת" עם פחמימות מרכבות המתפרקות בגוף לאט, מעלות לאט את כמות הסוכר בדם, מה שמעלה לאט את רמת הסירוטונין, מה שמשאיר אותנו שבעים יותר ומרוצים יותר.
לדיאטה שני שלבים:
שלב ראשון - מותר לאכול 8 עד 12 פרוסות לחם לנשים (לגברים מותר 12 עד 16 פרוסות. תמיד יש להם פרוטקציה!) עם שכבה דקה של ממרח לא מתוק, לא מרגרינה ולא חמאה.(גבינות רזות, אבוקדו, טחינה, ממרח חומוס וכד' אך יש לזכור - שכבה דקה.)מותר לאכול ירקות, יוגורט אחד ביום ופרי אחד. פעמיים עד שלוש בשבוע אפשר להחליף מספר מנות לחם בחתיכת בשר לא שמן או בפרוסת דג.
שלב שני - מתיר מעט יותר חופש כמו החלפת מספר פרוסות בפחמימות אחרות, כמו תוסםת פרי או שנים ביום, כמו יותר בשר או דג אך תמיד דג עם ירקות . לא מערבבים פחמימות עם חלבונים בארוחה יותר גדולה.
יתרונותיה- דיאטה בהרגשת שובע וברוגע.
הדיאטה קלה מאד לביצוע, אין צורך בבישולים מיוחדי.
אפשר לאכול בה כמעט הכול.
קל לצאת איתה אל מחוץ לבית.למרוח פרוסה אפשר בכל מקום.
לפעמים עוזרת להיגמל מהתמכרות למתוקים.
חסרונותיה - קשה לביצוע לאורך זמן.
קשה לאכול כול יום ארוחות קטנות כל שעתיים שלוש.
לא על כולם, כמו בכל הדיאטות, השיטה עובדת.
הפורטל הישראלי לתזונה נכונה דיאטה ופעילות גופנית http://www.diets.co.il